Film & Video
Voorgaande projecten en in opdracht gemaakt beeldmateriaal:
Uit een serie videos voor de ZutphenEnergie campagne 'Écht Groen!'
<< 
Als aankondiging van de SCT Belong+Perform at Work conferentie in januari 2024 maakte ik met en voor de organisatoren Peter Kunneman (LichtopdeZaak.nl) en Patricia Aerts (TopTeamWerk.nl) deze aankondigingsvideo. Patricia Aerts heet hierin geïnteresseerden en deelnemers welkom en vertelt kort de opzet en insteek van de conferentie. 

Zie de website van SCT voor meer informatie.
>>  
Het Groene Doeners Collectief ging in het najaar van 2023 voor Perspectief Zutphen de straat op om in verschillende wijken te vragen welke behoefte er leeft onder de bevolking als onderdeel voor het onderzoek naar een op te zetten vrijwilligerststeunpunt. 
Als mede Groene Doener heb ik de sfeer en gesprekken die Frank Los voerde in en rond de Verkencaravan vastgelegd ten behoeve van het onderzoek. Hier een korte indruk daarvan.
>> 
In opdracht van MedeInZutphen, in samenwerking met Stichting Waterkwartier mocht ik het startschot en de opening van het Zomerfestival vastleggen op ongeveer de heetste dag van de (voor)zomer. Het was een heerlijk festijn met onder andere 'luchtkastelen' en waterspektakel, al met al een kleurrijke en vrolijke boel.
Dank aan voorzitter Stichting Waterkwartier André Terink, waarnemend burgemeester Wimar Jaeger en alle vrijwilligers voor en achter de schermen. Heerlijk mooie dag voor de kinderen en goede start van de zomer activiteiten..
<< 
Cada Paso Que Doy - Every Step I Take 
is een korte documentaire die ik met en over mijn broer Benjamin -woonachtig in Argentinië - maakte terwijl hij zich voorbereide op een 'trail run' in Nederland. 
Zijn beweegredenen en toewijding vond ik inspirerend en stelde hem voor samen de beelden te maken en dat hij over zijn proces in een voice-over zou vertellen. 
Ziehier het resultaat.
En zie voor volledige info en achtergrondverhaal de speciaal aangemaakte webpagina van FilMZ.
Voor de crowdfunding van haar boek gepresenteerd op de website VOORDEKUNST had Merijntje Betzema een promotionele video en beeldmateriaal nodig. We hebben samen gezocht naar vormen om haar verhaal zowel in vertelling als in beeld helder naar voren te brengen. Dat resulteerde in twee videos en een aantal stills. Dit is de video waarin Merijntje, gezeten aan de IJssel een fragment voorleest uit haar boek. Inmiddels is het gelukt om de fondsen te verkrijgen en is haar boek vanaf 2 april 2023 beschikbaar in de boekhandel.
Zie website pagina Merijntje voor meer info.

Ter promotie van de stad Zutphen met als thema de winterse besneeuwde versie van de voormalige Hanze stad.

<<
Het Institute for Housing and Urban Development Studies van de Erasmus Universiteit verzorgt verschillende Master en Short courses op het gebied van stedelijke ontwikkeling en duurzame stadsplanning.
Voor de Short Course Urban Heritage Strategies liep ik een paar dagen mee om excursies en werkgroepen vast te leggen en maakte ik korte achtergrond presentaties in de vorm van 'talking heads' interviews.
<<
De Erasmus Universiteit te Rotterdam hecht grote waarde aan de Sustainable Development Goals en al sinds jaar en dag bezig de campus een centrum voor inclusief en duurzaam platform te zijn op gebied van kennis(ontwikkeling), niet alleen in theorie maar ook in de praktijk op de Universiteit.
Door de Sustainability Hub werd ik gevraagd een dag opnames te maken terwijl zij alle initiatieven en activiteiten op de campus bekendheid gaven en (nieuwe) ambassadeurs worven.

Voormalig Hanzestad Deventer gezien vanuit de lucht gelegen aan de rivier IJssel.

<<
Juwelenmaker Kjeld Boesen is een Deense immigrant al decennia woonachtig in São Paulo, Brazilië.
Ik bezocht zijn winkel en atelier en legde die middag vast in een korte documentaire waarin hij zijn levensverhaal vertelt met speciale aandacht voor zijn werk en loopbaan. In hetzelfde jaar werd hij geëerd voor zijn vooraanstaande betekenis als juwelenmaker in Brazilië.
Samengesteld in opdracht van Miriam Mirna Korolkovas van het AJF (Art Jewelry Forum) en curator bij Kunstmuseum Braziliaanse Objecten A Casa in São Paulo.
De biologisch dynamische zorgboerderij De Hondspol is een woon/werkgemeenschap die een biodynamisch gemengd landbouwbedrijf voert en geïntegreerde zorg biedt aan mensen die begeleiding nodig hebben.
<<
Voor de crowdfunding van haar boek gepresenteerd op de website VOORDEKUNST had Merijntje Betzema een promotionele video en beeldmateriaal nodig. 
We hebben samen gezocht naar vormen om haar verhaal zowel in vertelling als in beeld helder naar voren te brengen. Dat resulteerde in twee videos en een aantal stills. 
Dit is de video waarin Merijntje de crowdfunding presenteert. Inmiddels is het gelukt om de fondsen te verkrijgen en is haar boek vanaf 2 april 2023 beschikbaar in de boekhandel.
>
Deze video heb ik niet gemaakt voor D66, maar er zit een fragment in van een luchtvideo die ik maakte rond seconde 8-9 waarin een nieuwbouw gebouw in de wijk Noorderhaven (Zutphen) te zien is.
Hiermee wil ik slechts laten zien op welke diverse plekken werk van me terecht komt en hoe multi-inzetbaar het is.
<<
Uit een serie van interviews met bestuurders en (inmiddels) bewoners van het Ubuntuplein Zutphen om nieuwe leden voor de bewonerscoöperatie te werven.
Hier de voorzitter van het bestuur aan het woord over haar motivatie te kiezen voor de gemeenschap en haar rol daarin.
<<
Uit een serie van interviews met bestuurders en (inmiddels) bewoners van het Ubuntuplein Zutphen om nieuwe leden voor de bewonerscoöperatie te werven.
Hier de inspirator en 'voorlichter' aan het woord over achtergrond van de gemeenschap en hoe dit experiment aan te gaan..
>>
Vrijeschool De Berkel vroeg me tijdens de COVID-19 periode opnames te maken van theatervoorstellingen zodat ouders en familieleden tóch konden zien waar de kinderen hard voor gewerkt hadden. Publiek was namelijk niet/nauwelijks toegestaan door de maatregelen.
Hier zie je niet de hele voorstelling, maar wel de vooraf en achteraf animaties met foto's die ik - behalve de opname van de voorstelling zelf - maakte en (deels) gebruikt werden tijdens de voorstelling van klas 6 in 'Minoes'.
>>
Tijdens een fotosessie om nieuw beeldmateriaal voor de website van (Rijschool) Edwin te verzorgen kon ik het niet laten ook nog even een kleine luchtvideo toe te voegen. De sessie was in de ochtend dus ik wist dat de Berkelruïne mooi in het zonnetje zou staan op de achtergrond. 
<<
Voor het Institute for Housing and Urban Development Studies van de Erasmus Universiteit heb ik verscheidene filmpjes gemaakt waaronder een serie MOOC trailers.
Zie ook de serie op YouTube behorend bij onderstaande thumbnails met Testimonials.
​​​​​​​

Natuurgebied gezien vanuit de lucht tijdens de herfst.

<<
Voorbeeld van een 'hybride' video waarin bewegend beeld gecombineerd wordt met stills (foto's) en animatie (in dit geval in de vorm van bv overgangen)
>
Interactieve content
360 graden immersieve luchtfoto van het strand en de wijk Copacabana in Rio de Janeiro - speel af en met muis/trackpad kun je 'rondkijken'..
<<
Aerial reel
Voorbeelden van beelden vanuit de lucht in diverse thema's.